Gedragsdeskundigen
Kampt uw kind met psychische klachten, probleemgedrag of is er een vermoeden van problemen op het gebied van de ontwikkeling? Dan kunt u terecht bij een gedragsdeskundige van de gemeente Bunschoten.
Deze gedragsdeskundigen zijn sinds een aantal jaar actief in de gemeente Bunschoten om huis- en jeugdartsen te ondersteunen bij het bepalen van de juiste hulp voor kinderen en jongeren.
Gespecialiseerde hulp
Een gedragsdeskundige is gespecialiseerd in het onderzoeken en begeleiden van kinderen en jongeren die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Dankzij deze gedragsdeskundigen wordt passende hulp ingezet of hiernaar doorverwezen, zodat u en uw kind snel en op de juiste manier geholpen worden. Soms kan het probleem in een aantal gesprekken met een gedragsdeskundige worden opgelost. In andere gevallen vindt doorverwijzing plaatst. De gedragsdeskundige weet alles over verdere hulp en de actuele wachttijden.
Met welke problemen kunt u terecht bij een gedragsdeskundige?
- Angstgevoelens, somberheid of gedragsproblemen
- Faalangst of onzekerheid op school of in sociale situaties
- Ondersteuning bij verlies, echtscheiding van ouders of een trauma
Meer informatie over de gedragsdeskundigen en waarvoor u bij ze terecht kunt leest u in de folder.
Aanmelden
U kunt op twee manieren in contact komen met een gedragsdeskundige, namelijk via een verwijzing door een huis- of jeugdarts of door aanmelding bij de gemeente. Aanmelden via de gemeente gaat via het aanmeldformulier van Sociaal Team de Lingt.
Even voorstellen: de gedragsdeskundigen in Bunschoten
Mijn naam is Maria Vlot. In 2011 ben ik afgestudeerd als psycholoog kind en jeugd
aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik op diverse plekken gewerkt in de jeugdhulp-verlening en het onderwijs. Vanaf 2021 ben ik werkzaam voor de gemeente Bunschoten. Door de jaren heen heb ik veel kinderen, jongeren en ouders ontmoet met zeer diverse hulpvragen. Soms heeft een kind of jongere voor kortere of langere tijd begeleiding nodig of heeft u als ouder behoefte aan steun in de opvoeding. Graag ga ik dan met u in gesprek over de zorgen, vragen en wensen die er zijn, zodat we samen de plek kunnen vinden waar uw kind het beste kan worden geholpen.
Mijn naam is Esther Mantel, orthopedagoog en gedragsdeskundige Jeugd bij de gemeente Bunschoten. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit in Utrecht en heb vervolgens op verschillende plekken ervaring opgedaan in het werkveld. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van jeugdigen die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Vanuit mijn positieve en oplossingsgerichte houding ga ik in gesprek met jeugdigen. Samen onderzoeken we wat er goed gaat en waar ruimte ligt voor groei. Door doelgericht te werken, met betrokkenheid van ouders, hoop ik positief bij te dragen aan de ontwikkeling van jeugdigen.
Mijn naam is Miriam den Boer en ik ben werkzaam als gedragsdeskundige Jeugd binnen de gemeente Bunschoten. Ik ben afgestudeerd als pedagoog binnen de richting pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Binnen mijn opleiding heb ik veel gewerkt met gezinnen en ben ik vooral veel bezig geweest met hoe een gezin samenwerkt als één geheel (één systeem) en hoe verschillende mensen uit hetzelfde gezin daarbinnen invloed kunnen hebben op elkaar en elkaars gedrag.
Soms merk je als ouder dat je kind niet lekker in zijn vel zit en zou je graag willen dat je kind de juiste hulp krijgt om zichzelf weer beter in zijn vel te kunnen gaan voelen. Ik ga daarover graag samen met u en uw kind in gesprek om te kijken welke hulpvragen er liggen. Vanuit een open en laagdrempelige houding kijken we vervolgens samen welke mogelijkheden er zijn binnen de gemeente Bunschoten om hier aan te gaan werken.